Eigenzinnig Berlijn

Het is nog vroeg als we in Almelo op de internationale trein naar Berlijn stappen. De bagage wekt sterk de indruk dat we minimaal een week op vakantie gaan maar helaas zijn het slechts drie dagen waar we beide erg naar uitkijken. Het reizen met de trein is ontspannend. We halen koffie zonder dat we hoeven te stoppen en we bladeren in alle rust door onze reisgids om de trip goed voorbereid te beginnen. Het is daarnaast een hele goedkope manier van reizen, we betaalden slechts € 100,00 per persoon voor een retour. Het vroege opstaan, het voorbijrazende landschap en zachtjes schudden van de trein maakt ons beide een beetje slaperig. Voordat we het door hebben klinkt ‘Berlin Hauptbahnhof’ door de intercom. Binnen vijf uur treinen staan we al middenin het bruisende Berlijn. We hebben er zin in!

meer lezen 2 Berichten

See the world

Ik vind het heerlijk om mijn veilige omgeving te ontvluchten en te ontdekken wat er in de rest van de wereld gebeurt. Reizen is voor mij zoveel meer dan mooie plekken bezoeken, het verandert je kijk op jezelf, op het leven en de rest van de wereld. Ik kan echt eindeloos fantaseren over interessante reisbestemmingen. Of ik verslaafd ben aan reizen? Ik omschrijf het meer als een niet te stoppen verlangen om zoveel mogelijk van de wereld te ontdekken. Zelfs als ik op reis ben fantaseer ik, tussen het genieten door, alweer over een volgende reis. Het ene moment zit ik met mijn hoofd in Azië en denk ik terug aan bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking èn vergeet vooral die zalige Aziatische keuken niet. Het andere moment zit ik enthousiast voor de buis klaar voor een aflevering van Wie is de Mol. De prachtige natuur van Colombia is echt een genot om naar te kijken. Maar hoe mooi het vanaf de bank allemaal lijkt, uiteindelijk wil je ‘t zelf ervaren hoe je via een zipline een rivier oversteekt en a abseilend een waterval trotseert. Midden- en Zuid Amerika heb ik al jaren hoog op mijn lijstje staan. Het bevat zoveel unieke bestemmingen op één continent.

meer lezen 2 Berichten

Autorijden op z’n Italiaans

Zingaro National Park
Zingaro National Park

Er staat een nieuw avontuur op de planning, want deze ‘flash-packer’ gaat een roadtrip maken! Voor het echte Italiaanse gevoel heb ik een Fiat 500 gereserveerd. Als ik de sleutels in ontvangst neem blijkt deze Fiat ‘ietsje’ groter uitgevallen dan gepland. Er blijkt alleen een Ford Kuga beschikbaar (waarvan ik mij later realiseer dat ik m’n handen dicht mag knijpen met een auto als deze). Enthousiast over het avontuur dat gaat komen verlaat ik het verhuurstation. Mijn enthousiasme maakt al snel plaats voor lichte paniek als ik de hoofdstraat van Palermo inrijd. Mijn eerdere vermoeden wordt bevestigd. Italianen krijgen hun rijbewijs werkelijk bij een pakje boter. Ik houd mijn handen stevig aan het stuur in de idiote positie van ‘10 voor 2’. Mijn ogen schieten van links naar rechts. Ik ben te bang om iets over het hoofd te zien. Dat ik als enige weggebruiker de verkeersregels wel serieus lijk te nemen blijkt niet handig. Terwijl ik netjes voorrang verleen aan een auto van rechts, word ik links door meerdere auto’s ingehaald. Ook stoppen voor het rode verkeerslicht wordt niet gewaardeerd. Opnieuw slaan de Italianen driftig op de claxon en er verschijnt een kwaaie blik in mijn achteruitkijkspiegel. Ik weet niet wat wijsheid is, maar besluit uiteindelijk maar mee te gaan in de Italiaanse rijstijl. Na 40 minuten laat ik de drukke stad achter me en rij ik eindelijk de snelweg op. Er gaat een golf van opluchting door me heen en ik zet het geluid van de radio weer aan. Let's go!

meer lezen

Cefalù en Taormina

Cefalù
Cefalù

Het is alweer dag 5 van m’n solotrip als ik aan het eind van de ochtend het stadje Cefalù bereik. Ik word ‘s middags gezelschap gehouden door de Duitse Tim, die voorstelt om ‘la Rocca’ te beklimmen. La Rocca is een gigantische rotspartij die uit de zee omhoog komt. De beklimming hiervan is absoluut de moeite waard en biedt een adembenemend uitzicht over de omgeving. Het stadje zelf is een authentiek Italiaanse vissersplaatsje, met smalle gezellige straatjes, bomvol leuke restaurantjes en middenin het centrum staat een onwijs mooie kathedraal. Het stadje is echt een relaxte plek om te zijn na het drukke Palermo. Waar ik vooral van geniet is mijn verblijf bij de gastvrije Giusi. Ik heb de bovenverdieping van haar woning voor mijzelf (geboekt via Airbnb) en dat is heerlijk na een verblijf in een gedeelde kamer in een hostel. Uitgebreid douchen met ‘echte’ handdoeken en heerlijk chillen op een tweepersoonsbed. Gelukkiger kun je mij op dit moment niet krijgen. Dat ik na gemiddeld 13 kilometer wandelen per dag (en korte hostelnachten) wel wat slaap kan gebruiken is te merken. De volgende morgen ontwaak ik veel te laat voor het ontbijt. De lieve gastvrouw Giuisi nodigt mij uit om aan te schuiven voor de lunch. Ik word blij van haar energie en al zingend kookt ze een heerlijke Siciliaanse pasta voor ons tweetjes. We communiceren met elkaar met handen en voeten en met behulp van een vertaal-app op haar laptop. Na de lunch pak ik mijn tas in, bedank Giuisi voor de enorme gastvrijheid en vervolg ik mijn reis van Cefalù naar de stad Taormina. 

meer lezen 3 Berichten

Te voet door het vriendelijke Palermo

Palermo
Palermo

Ik begin de ochtend in een rustige wijk van Palermo, waar voornamelijk locals te vinden zijn. Het is duidelijk merkbaar dat het naseizoen is aangebroken in Sicilië. Er zijn relatief weinig toeristen op straat en de lokale mensen zijn heel relaxt en geïnteresseerd. Ze zijn vooral heel vriendelijk en ‘ciao bella’ lijkt bijna een gewoonte als ik ze passeer. Op een plekje in het zonnetje lak ik mijn teennagels, blader ik door m’n reisgids en geniet ik van de rust en het feit dat ik helemaal niks moet. Vanaf een afstandje zie ik een groep Italianen driftig naar me zwaaien. Ze zijn een vervallen gebouw met prachtige muurschilderingen aan het renoveren. Alles wijst er op dat ze graag een pauze inlassen. Ik pak mijn spulletjes, loop in hun richting en besluit een praatje met ze te maken. Ze spreken geen woord Engels en ik geen woord Italiaans maar gek genoeg begrijpen we elkaar. Ze halen koffie bij een tentje op de hoek zonder mij over te slaan. Ik drink mijn eerste espresso en besluit direct dat voorzichtig nippen wel verstandig is. De smaak van espresso is intens en veel lekkerder dan verwacht. 

meer lezen 6 Berichten

Holy canolli, op naar Sicilië

Net op het moment dat ik klaar ben om aan de vakantie-voorpret te beginnen, zie ik mijn vakantiebestemming voorbijkomen in de nieuwsberichten. “Overstroomde straten van Catania door hevige regenval” en “Een aardbeving in de buurt van de Etna.” Niet echt de berichtgeving waar je op zit te wachten als je onwijs toe bent aan vakantie. Ook al houdt het me bezig, ik besluit dat een beetje natuurgeweld mijn vakantiepret niet in de weg mag staan. Met een ‘ja-en-blik’ bekijk ik de laatste updates en ik besluit mijn backpack met veel positiviteit te vullen. Eenmaal op Schiphol aangekomen begint het vakantiegevoel meestal direct alleen is er nu ook een ander gevoel dat ik niet helemaal kan plaatsen. Hoewel ik er ontzettend veel zin in heb, merk ik dat ik nog even moet wennen aan het feit dat ik vanaf nu in de basis alleen ben. Ik koop een goed boek, nestel me neer met een grote beker koffie en begin me steeds wat relaxter te voelen. Tijdens het lezen blijven m’n gedachten hangen bij een mooie quote: If we don’t get lost, we’ll never find a new route.’ En dat is precies wat het is. Deze reis kan mij alleen maar heel veel brengen, dus weg met die zenuwen, op naar een mooie ervaring! 

meer lezen 16 Berichten

Mijn backpack & ik

Reizen maken doe je samen. Tenminste, als ik de meeste mensen om mij heen moet geloven. Maar is dat ook zo? Hoe leuk al mijn reizen tot nu toe ook waren, ik fantaseer er al jaren over hoe het zou zijn om een keer helemaal alleen te vertrekken. Weg van hier, volledig uit m’n comfortzone stappen en compleet op mezelf aangewezen zijn. Op vakantie wil toch iedereen het liefst zelf bepalen waar je zin in hebt? Niks geen concessies maar gewoon zien waar het avontuur je brengt. Mijn vrije weken staan al een tijdje met koeienletters in m’n agenda. De tijd dringt en ik moet toch echt eens met een idee op de proppen komen want zonder reisgenoot komt die vakantie er niet vanzelf. Terwijl ik het internet afstruin naar eventuele opties begrijp ik even helemaal niets van mezelf. Waarom heb ik al die tijd gefantaseerd over iets wat ik eigenlijk rete spannend vind? Waarom wil ik de mooiste periode van het jaar 24/7 met mijzelf doorbrengen? De antwoorden heb ik helaas niet maar iets in mij schreeuwt heel hard dat ik het gewoon moet doen. Een grotere uitdaging kan ik mijzelf niet geven. Dus stoppen met twijfelen en plannen maken!

meer lezen 1 Berichten

De Great Ocean Trip!

Na een aantal heerlijke dagen in Sydney vliegen we voor onze laatste stop door naar het zuidelijk gelegen Melbourne. We stappen aan boord van Quantas waar de gemiddelde Cabin Attendant bijna zijn of haar pensioenleeftijd aantikt. De service is echt prima en voor we het weten staan we alweer aan de grond. Bij aankomst worden we warm ontvangen door Jacolien, die al een tijdje in Melbourne verblijft. Het blijft bizar om aan de andere kant van de wereld uit te stappen en iemand van ‘thuis’ te zien! Vanaf het busstation wandelen we met onze backpacks richting ons hostel. Het grote contrast tussen Sydney en de stad Melbourne is direct voelbaar. Het ‘thuisgevoel’ wat we van Sydney kregen is hier nog ver te zoeken en dat komt met name doordat we bijna struikelen over de hoeveelheid zwervers die op de stoep liggen. Pijnlijk om te zien en hopelijk niet representatief voor de rest van Melbourne. In de bar van het hostel kletsen we onder het genot van een wijntje bij over alle avonturen die we hebben beleefd en de komende dagen samen gaan maken!

meer lezen 1 Berichten

Laidback Sydney

We rijden op een uur afstand van mijn favoriete stad en zien het landschap en het verkeer compleet veranderen. We verbazen ons over de grote rotswanden langs de wegen en het aantal weggebruikers. Ineens moeten we de Australische snelwegen delen met vele anderen weggebruikers. De afgelopen week hebben we ruim 1000 kilometer afgelegd tijdens onze rit van Brisbane naar Sydney. De afstanden en het rijden is ons enorm meegevallen maar we kijken beide toch enorm uit naar de vrijheid. Weg met die auto en lekker alles per voet afleggen in de wereldstad Sydney. Bij het verhuurstation leveren we onze auto in originele staat in. Opluchting! Iets te optimistisch besluiten we de route naar ons hostel te voet af te leggen, wat met 15 kilo op onze rug, walking lunch en veel zon toch best een uitdaging blijkt te zijn! Back to the real life of a backpacker!

meer lezen

On the road to Sydney

Na drie fijne dagen op een eiland is het fijn om weer het vasteland te bereiken. In Rainbow Beach staan we zwaar bepakt te wachten op de Greyhound-bus naar Brisbane. Ons geboortedorp Nijverdal is sterk vertegenwoordigd aan de andere kant van de wereld, als blijkt dat een dorpsgenootje op dezelfde bus staat te wachten. Ook al kennen we elkaar alleen van gezicht, het schept direct een band wat resulteert in een hele gezellige busrit! Op de luchthaven van Brisbane bezoeken we meerdere verhuurmaatschappijen om een auto te huren voor de komende week. We zitten lekker in de vakantiemodus en hebben om die reden nog niets vooraf gereserveerd. Het is heel erg relaxt om op de bonnefooi te reizen maar het lijkt ons nu even tegen te werken. Het blijkt aardig duur om ter plekke een auto te huren. Na idiote voorstellen van de verhuurder besluit ik mijn KLM-ID tevoorschijn te halen. Er komen spontaan gunstige tarieven beschikbaar. In een boot van een auto rijden we uiteindelijk opgelucht de luchthaven af. Het links rijden went snel, al zijn het nog regelmatig de ruitenwissers die hun werk doen in plaats van de richtingaanwijzers.

meer lezen 1 Berichten

Let’s go Down Under

Ik sta al weken te popelen om na anderhalf jaar eindelijk mijn backpack weer tot de nok toe te vullen voor een nieuw reisavontuur. En dit keer is 'avontuur' nog zacht uitgedrukt. Sinds het moment dat ik terug ben van mijn eerste bezoek aan Australië, ben ik al aan het aftellen om weer terug te keren. En nu, 7 jaren later, is het eindelijk het zover! Maar... eerst de voorbereidingen op de onwijs lange reis. Het blijft altijd weer een uitdaging om de backpack zo praktisch mogelijk in te richten, zodat de beperkte inhoud goed wordt benut. Na een kritische beoordeling is mijn missie geslaagd en gaat hij met gemak dicht! Voldoende ruimte om nog even flink te shoppen aan het einde van de reis. Zwaar bepakt loop ik samen met Fleur de vertrekhal van Schiphol in. Het blijft in mijn geval vreemd, om op mijn eigen werkvloer mijn vakantie te beginnen. De bepakking en onze reisoutfits zorgen gelukkig voor een aardige transformatie. Lekker anoniem! Zodra wij onze paspoorten inscannen op de selfservice check-in, vallen we bijna achterover met onze backpacks door de vermelding van ‘stand-by’ op één van de boardingcards. De vlucht blijkt overboekt en we krijgen het advies om bij de gate te checken of er nog een 2e stoel voor ons beschikbaar is. Wij zijn zwaar verontwaardigd en slaan het advies compleet in de wind! Met succes, want bij de incheckbalie weten we alsnog stoelen voor ons beide te bemachtigen! Yes! Doei vakantiestress, let’s go Down Under!

meer lezen 2 Berichten

Ålesund met haar mooie Sukkertoppen

Terwijl de rest van de crew nog lekker hun roes uitslaapt, zit ik om 8 uur al fris en fruitig aan het ontbijt in Ålesund. Het is mijn derde nachtstop in deze stad en ik vind het wel eens tijd worden om te ontdekken wat er nou zo mooi is aan deze plek in Noorwegen. Ik heb besloten om in mijn eentje de Sukkertoppe te beklimmen! In het hotel open ik digitaal de map van Ålesund en ik bestudeer de route naar het vertrekpunt. Het heeft echter weinig opgeleverd, want bij het regelen van een fiets ben ik de route alweer vergeten. De receptie geeft mij de sleutels van een stuk ijzer op wielen, welke spontaan uit elkaar dreigt te vallen als ik de parkeergarage uit fiets. In Amsterdam zou je deze fiets prima zonder slot kunnen achterlaten, echt geen mens die zo’n barrel mee zal nemen. 

meer lezen 1 Berichten

De Preikestolen, het mooiste stukje Noorwegen

Het is 1 minuut over 5 als ik wakker schrik van het geluid van mijn telefoon. Ik zit rechtop in bed en het is mijn werkgever die mij er aan herinnert dat ik stand-by sta. Ik krijg de mededeling dat er een 3-daagse op de planning staat met als hoogtepunt een lange stop in Stavanger. Ik ben groot fan van Noorwegen dus hier mogen ze me elke dag wel voor wakker bellen! Ik krijg een uur om mij kant-en-klaar op Schiphol te melden. Ik spring uit bed, schiet in m'n uniform en blijk ineens uitstekend in multitasken! Binnen een kwartier zit ik opgetuigd en al (met kleine ogen) in mijn auto richting Schiphol. Er is geen 'kip' op de weg, dus voldoende mogelijkheden om het gaspedaal flink in te trappen. Met nog 5 minuten reserve-tijd kom ik aan op mijn werk! Living the dream :-)

 

meer lezen 1 Berichten

Smaakvol Valencia

Pintxo i Trago
Pintxo i Trago

Het is nog geen drie weken geleden dat een vriendin en ik spontaan besluiten om een trip te boeken naar een leuke stad in Europa. Even er tussenuit naar een fijne plek waar de zon schijnt en de wijn goed smaakt. Nog diezelfde dag boeken we onze tickets naar het fijne Valencia! Na een vlucht van ruim twee uur pakken we vanaf de luchthaven de metro voor slechts € 3,- p.p. Binnen een half uur stappen we uit op station Xàtiva, gelegen tegenover het oude station. Vanaf daar lopen we door een wirwar van straatjes in een paar minuten naar ons verblijf voor de komende dagen. We verblijven in het hart van het oude centrum aan de Carrer dels Drets, in het historische Ciutat Vella. Airbnb beschikt over een enorm aanbod in Valencia en onze keuze was een gok maar blijkt boven verwachting. De Spaanse eigenaresse is erg vriendelijk, het interieur is stijlvol en voorzien van alle gemakken en het ligt direct achter Plaza Redonda. De ideale uitvalbasis om Valencia te ontdekken!

meer lezen 9 Berichten

Het fascinerende zuiden van Vietnam

Dinsdagmorgen vertrekken we al vroeg uit Dalat. Tenminste, dat is wel de planning. De bus die ons moet ophalen komt namelijk niet opdagen. We stappen in een willekeurige taxi maar de chauffeur spreekt slechter Engels dan ik Frans. In plaats van het geplande busstation, worden we gedropt bij een verlaten treinstation. Na veel kabaal van Pieter vervolgen we onze taxirit en al slingerend door Dalat eindigen we uiteindelijk bij een boekingskantoor waar ze wél Engels spreken. Met de gedachte dat de bus allang is vertrokken, komt binnen 5 minuten alsnog onze bus naar Mui Ne aangereden. Dit is toch wel weer typisch Vietnam. Ze laten je als toerist nooit staan. :)


We zitten in een klein busje met drie andere toeristen en betalen allen 4 euro p.p. voor een rit van ruim 4 uur. Hoe kan 't eruit? De weg naar Mui Ne is in slechte staat en de bus al niet veel beter. De route bestaat voornamelijk uit slingerende bergpassen en hobbelig asfalt. Onze organen klotsen door ons lijf. Gelukkig worden we aan het einde van de rit getrakteerd op drie nachten in een heerlijk resort aan zee. Eindelijk genieten van de zon en even helemaal niks. Vakantie! We laten ons masseren in de spa, huren een scooter en bezoeken de zandduinen. Prachtig om te zien, maar al dat zand. Het zit letterlijk overal. Verder genieten we vooral van even niks doen en de zon!

meer lezen 1 Berichten

Kleurrijk Hoi An

Vanuit Hanoi pakken we een binnenlandse vlucht en overbruggen we ruim 500 kilometer. Voordat we aan boord gaan ontmoeten we een Nederlandse vent genaamd Ronnie, die een aantal maanden in Azië aan het backpacken is. We zitten met z'n drieën voorin het vliegtuig en kletsen honderduit. Het is al avond als we aankomen in Danang, vanwaar we nog een uurtje moeten rijden naar Hoi An. We wisselen contactgegevens uit, zodat we later in Hoi An nog eens een biertje kunnen drinken samen!

 

meer lezen 0 Berichten

24 prachtige kilometers door Sapa

We zijn ruim voordat de trein vertrekt al op het station van Hanoi. Het is laat in de avond en hebben een lange reis met de nachttrein gepland. Een ideale manier van reizen, omdat we op deze manier geen reisdag kwijt zijn. We delen een cabine met een Canadees gepensioneerd echtpaar. De eerste uurtjes drinken we biertjes en kletsen we gezellig over het leven in Canada en Nederland. Rond half 12 poetsen we ons tanden en proberen we te slapen in de veel te kleine bedjes. We slapen beide boven en het echtpaar onder ons. Het is niet het gedender en geschud van de trein dat ons wakker houdt maar het enorme geronk van onze Canadese vriend.

meer lezen 0 Berichten

Pretty Halong Bay

We  bezoeken de verschillende wijken van het mooie Hanoi en komen telkens weer terecht in het Nieuwjaars festiviteiten. We zien weinig toeristen en vallen op tussen de locals door onze bleke koppies en lange lijven. Al is het voornamelijk Pieter die met grote ogen wordt aangestaard. Een wandelende attractie hier in Vietnam met z'n 1 meter 94. Kinderen vragen met regelmaat of hij een foto van ze wil maken om vervolgens te vragen of hij er zelf ook bij op wil. Na vele kilometers lopen ploffen we voldaan neer op de plastic krukjes in een gezellig straatje midden in Hanoi. We drinken biertjes, snaaien van de Vietnamese hapjes en ontmoeten andere Nederlanders waar we de rest van de middag mee doorbrengen. Zo leuk hoe snel je hier contact maakt onder de backpackers! Na 1,5 dag struinen door het gezellige Hanoi vertrekken we woensdagmorgen naar de westkust voor een 2-daagse cruise door Halong Bay. Een schitterend natuurwonder waar we erg naar uitkijken. 

meer lezen 0 Berichten

Good morning Vietnam!

Daar zitten we dan, 10.000 kilometer van huis op een terrasje middenin het chaotische Hanoi, genieten van een Vietnamees biertje en een vodka ananas. VAKANTIE! Om 12:00 uur lokale tijd zijn we geland na een reis van ruim 20 uur (!). De lange reis komt mede door een lange tussenstop op Guangzhou Airport. De luchthaven was kil en vooral erg koud. Gelukkig hebben we de tijd kunnen doden met een bezoekje aan de Starbucks en meerdere potjes yathzee. Op Hanoi Airport aangekomen moeten we eerst langs de douane om onze visa te regelen. Gelukkig had ik al wat voorwerk verricht en hoeven we alleen maar plaats te nemen in de wachtruimte. We worden afgeleid door een Vietnamese dame die voorbij loopt met enorme tentakels op haar hoofd. Dit verwacht je niet in Vietnam, ook hier hebben ze hippies. We schrikken op zodra 'mister Jacob Gerrit' door de speakers galmt. Onze visa is goedgekeurd! 

meer lezen 0 Berichten

What happens in Vegas

Het is al laat en rijden op een afstand van tien mijl van de stad Las Vegas als we een enorme lichtbundel achter de bergen zien verschijnen. We kunnen ons goed voorstellen dat André Kuipers Las Vegas vanuit de ruimte op de aardbol zag schitteren. Wat een verlichting, ongelofelijk! Zodra we Vegas binnenrijden staan we versteld! We hadden hoge verwachtingen maar dit.. Het overtreft alles. Wauw! De fontein-show van hotel Bellagio is in volle gang. We zetten de auto stil op de rechter rijbaan en negeren de verkeersborden en het getoeter van geïrriteerde medeweggebruikers. Dit is VET! Op de nieuwste release van Tiësto vindt er een waanzinnige show plaats. We navigeren naar ons hotel en opnieuw zijn we verrast! Aan de bekende Las Vegas Sunset strip ligt hotel Luxor. Helemaal in stijl van de bestemming Egypte bevindt het hotel zich in een piramide met voor de ingang een giga Sphinx. Helaas hebben wij pas vanaf vrijdag een kamer dus zit er niets anders op dan nog een nachtje in de camper in de parkeergarage door te brengen ;). We zitten midden in de woestijn dus je kan voorstellen in welke temperatuur wij aangenaam hebben geslapen. Wat een verschil, van bevriezen in Bryce Canyon tot grillen in Las Vegas ;)

meer lezen 0 Berichten

Roadtrippen 2.0

Nu  het rijbewijs eindelijk in ons bezit is kunnen we aan de volgende roadtrip beginnen! Het is zaterdagochtend 27 september en we wisselen onze huurauto in voor een giga stoere camper van Escape Campervans! Iedere camper is afzonderlijk door een kunstenaar beschilderd met een gaaf design. Er rijden in totaal 200 verschillende campers rond! Wij zijn gelijk verkocht als we de sleutels in ontvangst nemen. De camper is voorzien van alle gemakken; een keukenblok incl. dubbel gaspit, koelkast, een afzuigkap (de achterklep kan open), kingsize bed en twee hele comfortabele stoelen. Hij zuipt als een tierelier maar het allerbelangrijkste: hij schittert op het asfalt. Deze Ford met Amerikaanse megabumper is the king of the road! We laten het mooie Californië achter ons en geven gas richting Palm Springs.

meer lezen 0 Berichten

The road to Los Angeles

Na  een fantastisch weekend in San Francisco zijn we maandag 22 september afgezet op de luchthaven, waar we onze huurauto ophalen. We mogen er zelf eentje uit 't rijtje SUV's kiezen. Hoewel de dikke GMC's er erg verleidelijk uitzien, besluiten we toch voor een gemiddelde auto te gaan, aangezien ik de komende week moet rijden en ik zelf de auto wil besturen en niet andersom! Het is een witte Hyundai Tucson geworden. Prima bakkie!


Vanuit San Francisco rijden we rechtstreeks naar Yosemite Nationaal Park. Een prachtig gebied! Afgelopen weken zijn er plaatselijk veel bosbranden geweest, waardoor een groot deel van 't park niet toegankelijk afgesloten was. Gelukkig heeft de brandweer goed z'n werk gedaan. Het wordt al donker als we aankomen. Er is nog één plekje te krijgen op een camping middenin 't park, waar we een kale tent met twee stretchers huren. Niet heel relaxt in een gebied waar bruine beren wonen. We liggen in de tent en kijken elkaar lachend aan. We hebben gewoon 70 dollar neergeteld om in een tent te slapen en bang te zijn voor beren! Al het eten moeten we buiten de tent in een zogeheten 'bear locker' bewaren, om te voorkomen dat de beren eten ruiken en je 's nachts in de tent komen opzoeken. In principe laten ze je met rust, maar zodra ze eten ruiken is 't mis. Daarom hebben we de hele auto maar even grondig gecheckt. Henk-Jan leek 't wel grappig om honing op de tent van de buren te smeren. Dat hebben we uiteraard maar niet gedaan!

meer lezen 0 Berichten

If you're going to San Francisco..

Na een vlucht van ruim 6 uur landen we op San Francisco Airport. De komende drie dagen verblijven we in een klein stadje genaamd Mountain View, gelegen tussen San José en San Francisco. We verblijven bij Henk-Jan z'n nicht Chantal en haar man Robbie, die hier kortgeleden naartoe zijn geëmigreerd. Ze huren een prachtig appartement met een extra slaapkamer en badkamer voor gasten! Het appartement is onderdeel van een luxe complex met een eigen fitness en zwembad! De komende dagen gaan we samen met Chantal, Robbie en een vriend van Robby genaamd Pieter, de omgeving ontdekken.

meer lezen 0 Berichten

Amazing New York

Na een uitstekende vlucht met KLM arriveren we lokale tijd om 11 uur op onze eerste plaats van bestemming: New York City! Om onze trip gelijk in de juiste stemming te starten besluiten we onszelf op een dikke vette donut te trakteren. Dik en vet zijn ze zeker. Als we zien dat ze maar liefst 500 (!) calorieën bevatten is onze trek spontaan voorbij. We nemen een taxi naar Hotel Roosevelt, gelegen in het hart van Manhattan. De ideale uitvalsbasis en op loopafstand van alle grote bezienswaardigheden. Het is alleen wel de duurste plek om te overnachten. Bij binnenkomst vallen onze monden dan ook beide open.. Dit is echt TE chique! Werken bij een reisorganisatie brengt je nog eens ergens ;)! Al passen wij totaal niet in 't interieur, we voelen ons gelijk helemaal thuis. We kiezen één van de 6 liften op een rij en knallen binnen een paar seconden naar de 15e etage. Koffers naar de kamer, gympen aan en go!

 

meer lezen 0 Berichten