What happens in Vegas

Het is al laat en rijden op een afstand van tien mijl van de stad Las Vegas als we een enorme lichtbundel achter de bergen zien verschijnen. We kunnen ons goed voorstellen dat André Kuipers Las Vegas vanuit de ruimte op de aardbol zag schitteren. Wat een verlichting, ongelofelijk! Zodra we Vegas binnenrijden staan we versteld! We hadden hoge verwachtingen maar dit.. Het overtreft alles. Wauw! De fontein-show van hotel Bellagio is in volle gang. We zetten de auto stil op de rechter rijbaan en negeren de verkeersborden en het getoeter van geïrriteerde medeweggebruikers. Dit is VET! Op de nieuwste release van Tiësto vindt er een waanzinnige show plaats. We navigeren naar ons hotel en opnieuw zijn we verrast! Aan de bekende Las Vegas Sunset strip ligt hotel Luxor. Helemaal in stijl van de bestemming Egypte bevindt het hotel zich in een piramide met voor de ingang een giga Sphinx. Helaas hebben wij pas vanaf vrijdag een kamer dus zit er niets anders op dan nog een nachtje in de camper in de parkeergarage door te brengen ;). We zitten midden in de woestijn dus je kan voorstellen in welke temperatuur wij aangenaam hebben geslapen. Wat een verschil, van bevriezen in Bryce Canyon tot grillen in Las Vegas ;)

We hebben ondanks de warmte aardig wat uurtjes kunnen slapen. Aan 't prachtige zwembad van 't hotel genieten we van een paar uurtjes relaxen. Erg aangenaam na 2,5 week rondreizen. Zodra vele andere hotelgasten ontwaken en zich richting het zwembad begeven pakken wij onze spulletjes bij elkaar. Het is ontzettend warm, er wordt al volop alcohol gedronken uit giga bekers en de dj begint vette beats te draaien aan t zwembad. De manier waarop en het volume... Dat kan ongetwijfeld enkel in Vegas. We pakken de camper leeg en nemen de sleutel van onze kamer op de 12e verdieping in ontvangst. Wat een luxe! In 't raamwerk/frame van de piramide zijn ongetwijfeld 1000 kamers gevestigd. Vanaf de receptie kijk je omhoog en waan je je letterlijk in een piramide. Er draaien verschillende shows, er zitten zo'n 20 restaurantjes en de rest van 't hotel wordt in beslag genomen door, wat wil je ook in Las Vegas, hét casino. We laten onze inboedel achter en zijn klaar om Las Vegas te ontdekken!

 

We kijken onze ogen uit. Je hebt hotels en hotels, maar dit is bizar. Het zijn complete attracties. De hotels hebben allemaal een thema. Ook onze Europese steden als Venetië en Parijs zijn onderdeel van 't straatbeeld. Er varen gondels vanaf buiten het hotel in, aan de binnenzijde van Venetian is een complete stad nagebootst en zijn er een fortuin aan dure winkels gevestigd. Zodra je binnen bent en langs het water loopt heb je niet door dat jij je in een hotel begeeft. Een perfecte nabootsing van Venetië. Bizar! Het plafond is zelfs zo gedecoreerd dat de lucht bijna echt lijkt. In ieder hotel draaien wereldbekende shows. Er is een concert gaande en DJ Tiesto is hier dé held. Omdat we maar relatief kort in Las Vegas zijn besluiten de shows te bewaren voor een volgend bezoek aan deze gave stad! Henk-Jan trakteert op een diner op een wel heel bijzondere locatie. Op het hoogste punt in Vegas, de 106e verdieping van de Stratosphere toren, kijken we uit over de miljoenen lichtjes van deze waanzinnige stad. In ruim een uur draait het gehele restaurant 360 graden om zijn as. We genieten van 't ontzettend lekkere eten en 't eerste wijntje van deze vakantie smelt op m'n tong.. Het is al middernacht als we vanuit de toren terug wandelen naar 'The Strip'. We lopen door verschillende hotels richting Luxor waar we drie uur later pas aankomen. We genieten zo van alles dat we geen dollar hebben gespendeerd aan 'gambling', waarvoor de meeste toeristen naar Las Vegas komen. Helaas dus ook geen jackpot en toch in 2014 terug naar huis.

 

Na maar liefst 4 uur slaap pakken we onze koffers, genieten we van een mega ontbijt in 't hotel en spenderen we de laatste uurtjes aan 't zwembad. Uiteraard scoren wij als echte Nederlanders gelijk onze lunch; de saladebakjes worden met veel plezier en gelach gevuld met vers fruit, croissants en een bagel. Deze komen tijdens de terugreis goed van pas.

 

We zijn zojuist geland op Schiphol en dat betekent dat onze prachtige avontuur in the States er nu echt op zit. Op 't hoogtepunt van je trip je vakantie beëindigen is goed om het fantastische reisgevoel vast te houden! Wat een ervaring!

 

Dont't cry because it's over, SMILE because it happened!"


Reactie schrijven

Commentaren: 0